Banner
Banner
Banner

Pat baldachin

January 27th, 2010

Patul baldachin este unul dintre cele mai romantice obiecte de mobilier. Are un impact vizual deosebit asupra camerei in care este instalat. Acesta este disponbil in mai multe variante, in functie de forma, materiale sau design. Stilul clasic se caracterizeaza prin draperii bogate si multe accesorii textile, iar caracteristicile stilului modern sunt simplitatea, albul predominant si eleganta.

baldachin

Baldachinul a aparut in dormitoarele burghezilor din Evul Mediu britanic. Spre deosebire de azi, la acea vreme nu avea rol decorativ sau romantic, ci era absolut necesar. Ii proteja pe cei care dormeau de insecte, sobolani, mici animalute sau chiar viermi ce se adaposteau in acoperisurile de paie. In plus, camerele mari si largi erau foarte friguroase, iar curentul reprezenta o amenintare pentru sanatate.

pat-clasicbaldachin-dormitor

Acest rol protector pe care-l avea cu secole in urma, s-a pastrat doar in cazul patuturilor bebelusilor. Chiar daca numarul orataniilor a fost aproape diminuat, inca mai exista muste, tantari enervanti, sau alte elemente nedorite.

pat-baldachin

O forma moderna de baldachin este cel pentru gradina sau exterior, iar mai nou, se poate achizitiona si sub forma de canapea.

canapea-baldachin

Preturi pat dormitor…

One Response to “Pat baldachin”

  1. Raduly Stela Says:

    Ma intereseza un pat cu baldachin pentru o fata tanara (culoare alb sau mov,lila). Trimiteti oferta Dvoastra cu poze si preturi aferente.
    Cu respect,
    Raduly Stela

Lasa un comentariu:

Categorie: Decoratiuni, Mobila Clasica