Banner
Banner
Banner

Culori pentru dormitor

November 8th, 2009

Dormitorul este cea mai personala camera dintr-o locuinta. Aceasta trebuie sa asigure linistea, intimitatea, odihna si protectia fata de lumea de din afara casei, dar si fata de agitatia de din afara dormitorului. Constituie totodata si un spatiu de decor sau o camera proprie. De aceea, acesta trebuie amenajat conform caracterului si personalitatii posesorului. Principalele elemente legate de amenajare sunt: culorile, mobilierul, piesele decorative, iluminatul sau podeaua.

culori dormitor

Culoarea joaca insa, rolul principal in acest film al decorarii si amenajarii. Avand in vedere diversele tipuri de personalitate, si variantele de coloristica a incaperii sunt multiple.

culori pentru dormitor

Pentru o atmosfera calma, linistitioare si eleganta, se recomanda folosirea culorilor neutre, pastelate, cum ar fi: crem-ul, roz-ul pal sau bej-ul. Acestea ofera o flexibilitatea in plus pentru ornamentarea cu decoratiuni.

dormitor culori neutre
culoare neutra dormitor

Stari precum confortul, linistea sau calmul pot fi redate si prin culorile reci. Verdele, lavanda sau bleu-ul, sunt recomandate pentru dormitoarele mai putin spatioase, deoarece au capacitatea de a crea un efect vizual de marire a spatiului.

dormitor culori reci
dormitor lavanda

Culorile calde, cum ar fi: galben-ul, piersica sau orange-ul pal, ofera un mediu ambiental relaxant, calm si odihnitor. Acestea trebuiesc scoase in evidenta cu ajutorul unor corpuri de iluminat precum lampele sau veiozele. Se creaza astfel, un confort suplimentar, care este bine venit intotdeauna. De asemenea, aspectul camerei devine mult mai placut.

dormitor culori calde
amenajare dormitor

One Response to “Culori pentru dormitor”

  1. elena Says:

    sunt superbe toate culorile in special camera pe roz mi-a placut foarte mult.

Lasa un comentariu:

Categorie: Decoratiuni, Recomandari